Casa de pe plajă – Blueys

Casa de pe plajă – Blueys

Locuințe · 0 · Citit de 2443 ori · 6 Dec 2015


Plaja Blueys este o destinație de vacanță populară, pe coasta Mid North din New South Wales, Australia. Casele de aici sunt construite pe structuri simple, cu panouri prefabricate. Aici, terenul de 12x42m este ușor înclinat în partea din spate, construind o perspectivă peste pășuni și dealuri împădurite.

Clientul a dorit o casă de vacanță simplă, cu deschidere către perspectiva din spatele terenului, care să nu fie ostentativă și să se încadreze bine în peisaj. Există o tranziție lină de la plajă către casă iar suprafețele și materialele elimină orice îngrijorare când vine vorba de durabilitate.

Spațiile de locuit se deschid către terasa însorită sau către curtea umbrită (folosită și ca garaj) care poate fi folosită și ca loc de luat masa sau spațiu pentru jocuri. Provocarea a fost de a concepe casa într-un mod care să asigure intimitatea, dar să aibe si conexiuni puternice cu spațiile externe. Clădirea a fost construită separând categoric cele două zone, de zi și de noapte.

Materialele folosite se potrivesc foarte bine în context, sunt economice și rezistente la coroziune. Cheresteaua este folosită în cea mai mare parte, podele sunt toate din beton lustruit, piatră la exterior iar streașina din fibrociment.

Lasă un comentariu