Casa din vale

Locuințe, Luxury · 0 · Citit de 838 ori · 9 Noi 2015


Casa se află în valea Azpitia, pe coasta Lima din Peru, la aproximativ nouă zeci de kilometri la sudul orașului Lima și două zeci kilometri distanță de țărm. Este un loc cunoscut pentru podgoriile sale și ruinele pre-columbiene; un fel de oază naturală pentru persoanele care scapă din marile metropole.

Peisajul este caracterizat prin deșertul uscat care contrastează cu zone verzi de-a lungul râului Mala care curge din munți spre Oceanul Pacific. O vale formată din munti mici și văi care cresc din deșert până la marginile râului, schimbându-și culorile de la bej la maro deschis, roșu, antracit și gri pastelat. Casa este așezată pe un teren înclinat de la poalele muntelui, cu vedere la cursul râului Mala, înconjurat de vii și care se varsă în mare.

Arhitectul Rafael Freyre a ales să lucreze cu tehnici și materiale locale, pe care le-a combinat cu cele moderne. La câțiva km de Azpatia există niște cuptoare de cărămidă lucrate manual. Cărămizile din lut și nisip au proprietăți termice bune, o textură neregulată și culori care se integrează foarte bine în context.

Foto: © Edi Hirose

Lasă un comentariu