/Scuterele. Cum au ajuns să îmi placă sau de la ură la dragoste
Scuterele. De la ura la dragoste

Scuterele. Cum au ajuns să îmi placă sau de la ură la dragoste

Niciodată nu mi-au plăcut scuterele. Nu e vorba că nu mi-au plăcut, nu le suportam! Nu mi-au plăcut ca idee, poate și datorită faptului că nu prea mi-au plăcut persoanele pe care le-am cunoscut și care le foloseau în mod frecvent dar mai ales din cauza poziției de mers. Să nu mai spun de faptul că mi se părea ceva inferior mie ca după ani de motocicletă să „călăresc” un scuter.

Acum o săptămână mă sună un prieten în jur de ora 22:00. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva pentru ca el nu mă sună la ore obișnuite, dar așa târziu… Am răspuns și după o scurtă introducere vine și întrebarea: „Ce faci mâine? Ai treabă? Dacă nu, mergem să testăm niște scutere! Ai mai mers pe scuter?”

Ce credeți că am făcut?

Bineînțeles că nu am ezitat! Nu pentru că aveam de testat cinci scutere diferite ci pentru că acolo unde se adună câțiva prieteni, întotdeauna se lasă cu distracție. Așa că ne-am întâlnit la 07:00 și am pornit la drum. Destinația: Autostrada A3 și câteva sate din apropierea Bucureștiului. În rolurile principale: Piaggio Bervery, Piaggio Vespa, Yamaha X-max, Sym Cruisym și BMW C400 GT, fiecare având capacitatea cilindrică de cel puțin 300cmc. Trebuia să și filmăm plimbarea pentru un review complet al scuterelor, să ne rotim cu ele la cameră (care era montată pe o mașină ce ne filma din față).

WTF?

Imediat ce am pornit, mi-am adus aminte de primele ore cu motocicleta în poligon. Cam nesigur pe mine pentru câțiva km, chiar nu îmi plăcea ce făceam… Începusem cu Vespa, un scuter ok, accelerație foarte bună, doar că mă simțeam un pic cam firav pe el. Nici nu aveam curaj să mă strecor printre mașinile care staționau la semafor cum obișnuiam cu motocicleta mea (iar motocicleta mea e măriciă și destul de grea), parcă tremuram pe el. Ăștia se băgau peste tot și imi era greu să mă țin de ei. Dar asta nu pentru mult timp.

Mi-au trecut repede emoțiile de începător și am făcut și prima oprire. Aici am trecut pe Bevely. Pe măsură ce schimbam scuterele începea să îmi placă mai mult. Era și normal pentru că au urmat cele mai măricele, pe care aveam poziție mult mai bună decât pe cele de la Piaggio (Vespa și Beverly). Nu a trecut mult timp până când am ajuns cam așa:

În concluzie

  • Nu generaliza, poate nu îți place cum mergi pe un scuter dar fiecare are poziția și ținuta lui de drum. Unele nu îți vor plăcea dar e foarte probabil ca altele să îți placă; cum e și cu iubita, poate una nu ți-a plăcut pentru că te bătea la cap să îți vinzi motorul dar asta nu înseamnă că toate vor fi la fel.
  • Scuterele sunt foarte distractive, mai ales când ești cu gașca.

P.S. Îmi aduc aminte de fiecare moment când am fost cu prietenii în locuri mai exotice iar ei au vrut să închiriem scutere dar eu m-am împotrivit 🙁 . Probabil și din cauza mea nu am ajuns să închiriem niciodata, tot ce știu este că de acum voi fi PENTRU.