/În ce direcție e Hârșova? Unde e Hârșova…
În ce direcție e Hârșova? Unde e Harsova?

În ce direcție e Hârșova? Unde e Hârșova…

În ce direcție e Hârșova… Weekend-ul trecut am dat o fugă până în Vama Veche. Cu cei doi parteneri de drum, am hotărât să mergem spre Călărași, să traversăm Dunărea cu bacul la Ostrov, apoi să continuăm traseul prin Băneasa, Ion Corvin, Adamclisi, Negru Vodă, Mangalia, Vama Veche.

Alte materiale foto/ video și povești din această dumeție voi prezenta în alte articole pentru că obiectul acestui articol îl face un scurt moment de pe drumul de întoarcere (traseul de întoarcere a fost din Vama Veche, prin localitățile: Mangalia, 23 August, Pecineaga, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Țăndărei, Slobozia, Urziceni, București), în Cernavodă.

Momentul despre care vă vorbeam este următorul:

Am postat acest scurt filmuleț pe pagina mea personală de facebook în ideea de a mă amuza împreună cu o parte din cei câteva sute de prieteni pe care îi am, numai că în foarte scurt timp, clipul a ajuns viral. Nu au fost nevoie de 24h pentru a depăși 500.000 de vizualizări și 5000 de distribuiri. Am fost asaltat cu sute de mesaje (și de bine dar și înjurături), friend request-uri, publicații importante distribuiau postarea mea, în această dimineață a apărut și pe TV.

În legătură cu indicațiile date de cei 2, cineva mi-a comunicat (printre înjurături), că oricare din cele două direcții m-ar fi dus către Hârșova… Probabil că așa este, dar asta nu face momentul mai puțin amuzant. Băieții au fost de treabă, au încercat să ajute, eu nu prea am înteles nimic din explicațiile lor (un alt amănunt este faptul că a apărut și a 3-a persoană care dădea explicații; poate o să fac un filmuleț mai lung în care să arăt toată faza.).

Mulți mă critică sau mă ironizează pentru faptul că nu am utilizat GPS.
Motivul este simplu: eu nu l-am luat la mine pentru că eram deja încărcat cu camere și tot felul de prinderi pentru ele (pe care a trebuit să le înghesui într-un rucsac printre haine, prosoape și alte lucruri necesare) și nu am considerat necesar efortul pentru că luase Mihai suportul pentru telefon, iar el avea și priză pentru încărcare. Numai că suportul lui s-a dovedit inutil,  pentru că telefonul se încălzește foarte tare din cauza soarelui puternic și se blochează. Oricum, traseul era foarte simplu și nu avea sens să folosim, aici am avut a 2-a și ultima problemă de orientare.

La final, vreau să le mulțumesc băieților care chiar au încercat să imi explice în ce direcție să merg (repet, întâmplarea a fost mai lungă decât în filmuleț)!