/MINI Clubman ALL4

MINI Clubman ALL4

Noile MINI Clubman ALL4 oferă o plăcere intensă a condusului datorită motoarelor puternice şi transferului puterii, cu optimizare a tracţiunii, către toate cele patru roţi. În plus, pentru ca sentimentul de sportivitate să fie şi mai prezent, varianta opţională de transmisie – Steptronic cu opt trepte – dispune de clapete de schimbare pe volan şi funcţie Launch Control, astfel că acceleraţia este foarte dinamică la demaraj. Nivelul optimizat al consumului şi emisiilor se datorează eficienţei dovedite de designul şi funcţionalitatea noului sistem de tracţiune integrală ALL4, precum şi utilizării vaste a tehnologiei MINIMALISM. Astfel, funcţia Auto Start-Stop este disponibilă standard, în timp ce modul GREEN include funcţia coasting (mers liber, cu decuplarea automată a motorului de la transmisie la ridicarea acceleraţiei) în combinaţie cu dotările opţionale MINI Driving Modes şi transmisia Steptronic.

Sistemul de tracţiune integrală ALL4 reprezintă şi o contribuţie suplimentară la cel mai înalt nivel atins vreodată de un model MINI în ceea ce priveşte caracter practic cotidian şi potrivirea pentru călătorii lungi. În orice moment, noul MINI Clubman ALL4 combină sentimentul go-kart caracteristic mărcii cu proprietăţi de manevrabilitate în condiţii de siguranţă şi confort superior al condusului. Aceasta se datorează şi calităţii deosebite a tehnologiei suspensiei, unică în cadrul unui mediu competitiv, care dispune de punte faţă cu braţ transversal şi punte spate cu multibraţ. Totodată, agilitatea maximă este garantată de ecartamentul lat şi de construcţia caroseriei rigidă la torsiune şi cu masa optimizată. Iar ca supliment, echiparea standard include servodirecţie gestionată electromecanic, cu funcţie Servotronic.

În echiparea standard, MINI Clubman ALL4 dispune de sistem Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii), care include Dynamic Traction Control (DTC / controlul dinamic al tracţiunii), Electronic Differential Lock Control (EDLC / controlul electronic al diferenţialului) şi Performance Control, în timp ce suspensia sport şi Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) pot fi comandate opţional. Standard, noul MINI Clubman ALL4 este echipat cu jante de 17 ţoli, din aliaj uşor, dar clienţii pot comanda şi variantele opţionale, cu dimensiuni de până la 19 ţoli.

Acum, noul MINI Clubman este disponibile cu opt variante de motorizare, ceea ce oferă o varietate extinsă pentru un concept auto, unic în segmentul compact, în tradiţia unui shooting brake clasic. Distinctiv, limbajul de design include o siluetă extinsă dinamic, contururi puternice ale umerilor, linie lungă a acoperişului şi un spate înclinat. Modelul beneficiază de proprietăţi aerodinamice optimizate datorită Air Curtains – sub forma unor prize de aer dispuse în bara faţă -, dar şi a Air Breathers, reprezentate de prizele de aer amplasate în spatele pasajelor roţilor faţă. Cele patru uşi laterale, dar şi uşile spate caracteristice, divizate şi cu deschidere laterală, contribuie la nivelul ridicat de versatilitate a modelului. În interior, clienţii dispun de cinci locuri integrale, de o banchetă al cărei spătar se poate rabata în raport 40:20:40 şi de un portbagaj al cărui volum este de 360 de litri. Prin rabatarea spătarului banchetei, capacitatea maximă de stocare a compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.250 de litri. Şi pentru că MINI este un sinonim la personalizării în funcţie de preferinţele clientului, gama de culori pentru exterior include acum şi nuanţa Digital Blue metalizat.