/Noul MINI Seven

Noul MINI Seven

Noul MINI Seven reflectă şi diversitatea extinsă a gamei de modele. Ediţia specială este disponibilă în patru variante de motorizare (MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI Cooper SD şi MINI Cooper D), atât ca variantă Hatch cu trei uşi, cât şi Hatch cu cinci uşi. În total avem o selecţie de două variante de caroserie, fiecare cu două motoare pe benzină şi tot atâtea diesel, care acoperă un spectru de putere de la 85 kW/116 CP la 141 kW/192 CP.

 

Denumirea noului model de design aminteşte de premiera automobilului britanic de clasă mică, o revoluţie începută acum mai bine de 55 de ani. În august 1959, modelele aproape identice Austin Seven şi Morris Mini Minor au fost prezentat publicului pentru prima dată. Primul exemplar al legendarului automobil cu patru locuri, creat de designerul Alec Issigonis şi cunoscut în prezent drept Mini clasic, a ieşit de pe linia de producţie sub titulatura Austin Seven.

 

Echipat cu tracţiune faţă, motor montat în faţă şi dispus transversal, console scurte şi ecartament lat, Mini a oferit un spaţiu neobişnuit de generos pentru pasageri şi bagaje, totul pe o suprafaţă minimă – totul pe fondul unui condus agil. Actuala generaţie MINI întruchipează cea mai nouă versiune a principiului „cea mai inteligentă utilizare posibilă a spaţiului disponibil”. Nu doar că îndeplineşte standardele contemporane de confort, siguranţă şi funcţionalitate, dar oferă şi un nivel complet nou de plăcere a condusului şi caracteristici premium rafinate în privinţa designului, a alegerii materialelor şi a calităţii finisării.

 

Conceptul clasic al caroseriei este din prezent la noul MINI Hatch cu trei uşi. O reinterpretare a particularităţilor tradiţionale de design îi oferă o apariţie inconfundabilă. La interior – şi el conceput în stilul emblematic al mărcii – sunt patru locuri şi un portbagaj cu capacitatea de 211 litri. Datorită trenului de rulare şi tehnologiei suspensiei, sentimentul go-kart MINI caracteristic este combinat cu un confort optimizat al călătoriei.

 

Fondatorul segmentului premium al clasei mici este orientat, prin conceptul inovator al caroseriei, şi spre cerinţele extinse ale publicului ţintă modern. La actuala generaţie, MINI este reprezentat în premieră, în clasa mică, printr-un model cu cinci uşi. Având un ampatament extins cu 72 de milimetri, două uşi suplimentare, un al treilea loc în spate şi cel mai mare portbagaj (278 de litri) din clasa lui, noul MINI Hatch cu cinci uşi oferă o gamă complet nouă de opţiuni pentru plăcerea condusului care este caracteristică mărcii.