/Noul Tesla Roadster va fi unul dintre cele mai rapide autovehicule din lume

Noul Tesla Roadster va fi unul dintre cele mai rapide autovehicule din lume

CEO-ul și totodată fondatorul Tesla Motors, Elon Musk, a anunțat noi detalii cu privire la mult așteptata nouă generație Tesla Roadster.

Nu au fost dezvăluite prea multe amănunte, însă a fost precizat faptul că acest model va fi mai rapid decât actualul Model S, care este cea mai rapidă mașină fabricată de companie, pe locul 4 în topul celor mai rapide mașini din lume (conf. Wikipedia), cu o accelerație de 2.5 secunde 0-100km/h. În același timp deține și titlurile de cel mai rapid sedan și cea mai rapidă mașină aflată în producție de serie.

Prima generație de Tesla Roadster a fost construită pe o platformă împrumutată de la Lotus, fapt ce a generat numeroase probleme la acel model, însă Musk a confirmat faptul că noua generație va avea o platformă dezvoltată în totalitate de Tesla Motors.

Tesla este concentrată în prezent pe producția Model 3, Roadster-ul nu este o prioritate în momentul de față iar producția lui se află la câțiva ani distanță, a afirmat Elon Musk pe contul său de twitter.